Saturday, December 8, 2012

MALAYAN TIGERS vs WAR ELEPHANTS


Free wallpaper  1920x1080px  



Free wallpaper  1366x768px

Aum Aum Aum!!, HM hope you guys love it :)


Wednesday, December 5, 2012

HARIMAU MALAYA vs GARUDA free wallpaper

HM free wallpaper 1366x768px. Download it now! :)


Harimau Malaya  vs  Garuda (2-0)

Saturday, September 15, 2012

HM - Wallpapers free - 1366 x 768 (wide screen only)


HM - Black & White Infrared Illustration project

open it in the new tab and save it into yours computer/Mac/Lappy
Size : 1366 x 768pxl



Wednesday, September 5, 2012

Monday, August 27, 2012

Wednesday, August 1, 2012

TURBANE


TURBANE - ice element


TURBANE - fire element



Battle mash-up, Bane + Michaelangelo ( Ninja Turtles )

Tuesday, July 31, 2012

Friday, July 20, 2012

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN!


SELAMAT MENYAMBUT DAN MENJALANI IBADAH PUASA DI BULAN YANG PENUH MULIA INI KEPADA SEMUA UMAT ISLAM DISELURUH DUNIA :)

Thursday, July 12, 2012

Red Ribbon Clan



Entry kali ini adalah ilustrasi seorang pahlawan samurai... asalnya nak draw pahlawan melayu, tetiba gatal tangan nak draw samurai... dan inilah hasilnye... tepu biji mata aku lukis and paint... AMEKAW!... hehe... hope you all enjoy it...thanks for visit my page.... :)

Monday, July 9, 2012

SUBO - Sully (Monster Inc.) + LOBO




A concept design mash-up Sully (Monster Inc.) and LOBO... Not much an idea to execute the concept... I'm hoping that everyone happy to see this...haha...

Wednesday, July 4, 2012

CONCEPTART : Hikayat Merong Mahawangsa - Raja Bersiong

King of Ong Maha Perita Deria



Entry ini adalah progress dan juga ideation karakter design untuk cerita Hikayat Merong Mahawangsa: Raja Bersiong. Baharu semalam aku tahu dan peroleh maklumat tentang cerita HMM ni: the best part is seluruh tanah melayu ni semua berhubungkait begitu rapat antara satu sama lain...for example the meaning of the 'Hikayat Merong Mahawangsa' - Me Rong ( Naga Laut@Sea Dragon) Maha (Pembesar@Mayor/Prime Minister) and Wangsa (Puak Askar Bangsa Harimau@Clan of Tiger Warrior) and that why they called us 'Harimau Malaya'

Monday, July 2, 2012

Thursday, June 7, 2012

Aku Dan Sesuatu : to Mr Aie Sulong




'Aku Dan Sesuatu', selepas generasi cerita 'Blues Untuk Aku' suatu karya yang memberi impak kepada semua artist/fan/pembaca dari segi cerita dan juga watak-watak dalam cerita tersebut... selama beberapa tahun aku bekerja dibawah produksi dan bersama dengan beliau (Aie Sulong ) beliau adalah seorang boss yang sangat hebat, tidak sombong...malah seorang yang sangat humble... hopefully kalau ada jodoh teringin bekerja dibawah beliau kembali...insyaallah... all the best to abg Aie Sulong.

Friday, May 25, 2012

CONCEPT ART of one famous Malaysian Tales

King of Ong Maha Perita Deria




This artwork is not final yet...have to think the concept of color, stroke, props, environment and also the influences from the culture during that time...lot's of work need to be done...pheww~... luckily there was many info i can get to finalize this artwork... (Library)...

Wednesday, April 25, 2012


Entry kali ini adalah photo manipulation untuk battle design for x-man - Cyclops. Agak malas sedikit kalini sbb selalunya aku akan paint, and draw... masa sngt mencemburui aku...hehe...

Friday, April 13, 2012

A new brand : Anne An Qier 1983



Entry kali ini ialah Portrait Isteri aku... hehe... lama x shoot gambar die... so kali ni concept photo ni berlainan sket, aku cuba buat more kepada press ad...mcm Gucci, Coach, LV dan bnyk lagi lah, bnyk sngt nk kene ingt... tapi with my own style. hehe...kalau boleh aku mmg tak nak sama 100% ke atau 90% ke... memang tak...so hopefully you all love it...thanks...

Friday, April 6, 2012

The Legend of Princess Sejinjang & Santubong






In the past, local legend recounts of two beautiful mythical sisters, Princess Santubong and Princess Sejinjang, from a magnificent and idyllic mystical kingdom called Kayangan. The princesses were sent to earth to restore peace between the neighbouring villages of Pasir Kuning and Pasir Putih, with a strict condition – they must never quarrel with each other. As decreed by the mighty Kayangan King, Puteri or Princess Santubong, an expert weaver, was to rule over Pasir Kuning and 
Princess Sejinjang, a skilled rice thresher, was to rule over Pasir Putih.


Source : http://www.tourismmalaysiany.com/legendfiles/legend_of_princess_santubong.pdf


Quality photo : http://500px.com/HafidzMusa

GATCHAMAN | Takuya Kimura

Monday, March 5, 2012

DARTH MAUL - Black Iris


Darth Maul - Black Iris | Just for fun join battle illustration kat page facebook mmbr aku...hehe... hope you guys love it... 

Saturday, March 3, 2012

HM T-Shirt Design | MINDSURFERS & SNAPSYNDICATE |



MINDSURFERS




SNAPSYNDICATE


HM T Shirt design for Mindsurfers and Snapsyndicate Photography.

HM T-Shirt Design | TRANSFORMERS |

AUTOBOTS



DECEPTICON


Just another design from me for Transformers, both Autobots and Decepticon.

Tuesday, February 21, 2012

PANTHERA


Entry kali ini untuk sekian lamanya, dah lama aku nak buat digital art/concept art... since ada competition yang dianjurkan kat Facebook, aku pun teringin nak buat satu...just for fun...and untuk practise...hope anda semua suka...hehe...thanks...